Polityka prywatności

Administratorem danych osobowych (w rozumieniu ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) – zwane dalej RODO ) w odniesieniu do danych osobowych użytkowników jest DraglerConsult z siedzibą we Wrocławiu ul. Złotnicka 10/12 NIP: 8981549800, adres e-mail info@dragler.pl

1. Podanie danych osobowych Użytkownika, a także zgoda na ich przetwarzanie są całkowicie dobrowolne. Wszelkie przekazane Administratorowi dane personalne są przetwarzane wyłącznie w zakresie i celu, na jaki Użytkownik wyraził zgodę czyli dostarczenia informacji o produktach, sporządzenia ofert oraz realizacji zamówień. W przypadku, gdy Użytkownik nie poda niezbędnych danych i nie wyrazi zgody na ich przetwarzanie, zrealizowanie zlecenia lub zamówienia może być niemożliwe.

2. Administrator zapewnia bezpieczeństwo przekazanych danych oraz przestrzeganie uprawnień Użytkownika, wynikających z rozporządzenia RODO.

3. Dane osobowe Użytkownika będą przetwarzane w celu wykonania działań handlowych (oferty, zamówienia, fakturowanie), a także w celach podatkowych oraz w celu wynikającym z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez Administratora (podstawa prawna: rozp. RODO; art.6 ust.1:b,c,f)

a. Dane osobowe Użytkownika będą przechowywane i przetwarzane w celu zawarcia lub wykonania umowy (zamówienia/zlecenia) oraz wypełnienia obowiązku prawnego administratora danych osobowych będą przechowywane przez okres obowiązywania umowy, a po jego upływie przez okres niezbędny do posprzedażowej obsługi klientów (np. obsługi reklamacji), zabezpieczenia lub dochodzenia ewentualnych roszczeń, wypełnienia obowiązku prawnego administratora danych (np. wynikającego z przepisów podatkowych lub rachunkowych)

b. dane osobowe przetwarzane na potrzeby marketingu produktów lub usług własnych administratora danych na podstawie uzasadnionego interesu prawnego, będą przetwarzane do czasu zgłoszenia sprzeciwu przez osobę, której dane dotyczą.

4. Użytkownik ma prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz żądania ich sprostowania lub całkowitego usunięcia bądź ograniczenia prawa przetwarzania swoich danych osobowych

a. w przypadku gdy podstawą przetwarzania była udzielona zgoda osoby: zgoda może być odwołana w każdym momencie,

b. jeżeli podstawą prawną jest niezbędność przetwarzania danych do wykonania umowy: usunięcie danych może być niemożliwe, jeżeli przetwarzanie jest wymagane przez obowiązujące przepisy (np. finansowo-księgowe). Ww. żądania można zgłosić poprzez formularz do kontaktu umieszczony na stronie serwisu lub za pomocą korespondencji pocztowej, z użyciem adresu umieszczonego we wstępie tego dokumentu.

5. Administrator może odmówić usunięcia danych Użytkownika wyłącznie w przypadkach wskazanych przez obowiązujące przepisy.

6. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom trzecim tylko w zakresie niezbędnym do zrealizowania umowy, w szczególności w celu realizacji umowy i przesłania korespondencji do Użytkownika, dane mogą być przekazane Poczcie Polskiej lub wybranej firmie kurierskiej.

7. Dane osobowe mogą być przekazane innym podmiotom, jeżeli wynika to z innych przepisów lub prawnych obowiązków Administratora.

8. Użytkownikowi, który ma zastrzeżenia odnośnie przetwarzania jego danych osobowychprzez Administratora, przysługuje prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego – Urzędu Ochrony Danych Osobowych (UODO).

9. Więcej szczegółów dotyczących gromadzenia lub przetwarzania danych osobowych można uzyskać od Administratora w dowolnym momencie. Informacje kontaktowe możnaznaleźć na początku niniejszego dokumentu.

10. Administrator zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w niniejszej polityce prywatności w dowolnym momencie. Jednocześnie zobowiązuje się każdorazowo informować o wprowadzeniu istotnych zmian za pomocą opublikowania stosownego komunikatu na stronie dragler.pl w sekcji Firma

11. Administrator zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian dotyczących trybu informowania o wprowadzaniu zmian do dokumentu Polityka prywatności.

INFORMACJA O PLIKACH COOKIES

1. Administrator w celu świadczenia usług drogą elektroniczną tworzy i przechowuje tymczasowe pliki i uzyskuje dostęp do wybranych informacji w urządzeniach Użytkownika.Wramach Serwisu stosowane są dwa rodzaje plików cookies: tymczasowe i stałe.

2. Cookies – oznacza dane binarne, najczęściej niewielkie pliki tekstowe, zapisywane i przechowywane na urządzeniach Użytkownika, które są wykorzystywane w językach programowania do sprawniejszej komunikacji serwisu internetowego i użytkownika.

3. Pliki cookies tworzone na urządzeniach Użytkownika mogą pochodzić zarówno z systemu Administratora,jak też z zewnętrznych programów nadzorujących komunikację w Internecie

4. Oprócz cookies wysyłanych ze strony, z którą się łączymy, pliki te mogą być wysyłane także z serwerów stron, do których się odwołują, np. Google, YouTube (administrator cookies: Google Inc. z siedzibą w USA), czy serwisy społecznościowe.

5. Użytkownik ma możliwość ograniczenia lub wyłączenia dostępu plików cookies do swojego urządzenia. W przypadku skorzystania z tej opcji korzystanie z Serwisu będzie możliwe, poza funkcjami, które ze swojej natury wymagają plików cookies.

6. Jeżeli Użytkownik po zapoznaniu się z niniejszą informacją pozostawi ustawienia aktualnie używanego urządzenia końcowego (w szczególności ustawienia przeglądarki)zezwalające na stosowanie cookies, to w myśl art.173 ust.2 Użytkownik wyraził zgodę na wykorzystywanie cookies na aktualnie przeglądanej stronie i podstronach.

Serwis korzysta z usługi analizy oglądalności stron internetowych, świadczonej przez Google Inc. – Google Analytics.

Masz pytanie? Skontaktuj się z nami.